[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” background_animation=”none” css_animation=””][vc_column css=”.vc_custom_1588853905368{padding-bottom: 50px !important;}”][vc_column_text]

Nämä järjestyssäännöt on laadittu talon asukkaiden viihtyvyyden turvaamiseksi. Asukkaiden on käytöksellään ja muullakin tavoin otettava huomioon muut talon asukkaat. Myös asukkaiden vieraiden on noudatettava näitä sääntöjä. Osakkeenomistajan toivotaan välittävän säännöt tiedoksi vuokralaisille.

Tästä järjestyssäännöt tulostettavassa muodossa

 

Yhteiset tilat

Ulko-ovet pidetään lukittuina kello 20.00 – 06.00. Ulko-ovien ollessa lukittuina on niistä kuljettaessa huolehdittava, että ovet lukkiutuvat uudestaan. Sama koskee aina lukossa olevia kellarin ja ullakoiden ovia.

Vältä metelöintiä yhteisissä tiloissa. Tupakointi ja turha oleskelu niissä on kielletty. Yhteisten tilojen ja ulkoalueiden käytössä on noudatettava siisteyttä ja järjestystä.

Paloturvallisuussyistä poistumistiet on pidettävä vapaana. Tavaroita saa säilyttää vain niille varatuissa tiloissa. Älä jätä tavaroita yhteisten tilojen käytäville. Palovaarallisten aineiden säilytyksessä on noudatettava paloturvallisuussäädöksiä.

Kilpien ja mainosten kiinnittäminen sekä antennien yms. asentaminen on sallittu vain taloyhtiön luvalla.

Tupakointi tuuletusparvekkeilla on kielletty.

Kiinteistössä havaituista vioista on ilmoitettava talonmiehelle.

 

Jätehuolto

Talousjätteet ja muut roskat on vietävä jäteastioihin. Taloyhtiössä on keräysastiat talousjätteen lisäksi kartongille, sanomalehtipaperille ja biojätteelle. Muun jätteen poiskuljetuksesta asukkaiden on huolehdittava itse. Ympäristölle haitalliset jätteet on vietävä viranomaisten niille varaamille paikoille.

 

Pysäköinti

Pysäköinti on sallittu yhtiön luvalla vain niille varatuille ja merkityillä paikoilla. Muille alueille pysäköinti on ehdottomasti kielletty. Auton tarpeeton joutokäynti on kielletty.

 

Huoneistot

Huoneistossa ei saa häiritä naapureita. Kello 22.00 – 08.00 välisenä aikana naapureille on annettava yörauha. Tilapäisestä metelistä, kuten remontista tai juhlista, on kohteliasta tiedottaa naapureille esimerkiksi alakerran ilmoitustaululla.

Huoneistoja on hoidettava huolellisesti. Vesivuodoista tai muista huoneistoissa havaituista vioista on viipymättä ilmoitettava talonmiehelle.

WC- ja muihin viemäreihin ei saa laittaa jätteitä, jotka saattavat tukkia tai vaurioittaa niitä.
Parvekkeilla ei saa valmistaa ruokaa. Parvekkeet on pidettävä siisteinä ja talvisin niiltä on luotava lumet.

Huoneistoja ei saa tuulettaa porraskäytäviin.

 

Remontit

Remonteissa on otettava huomioon naapureiden asumisviihtyvyys ja porraskäytävien siisteys. Melua ja häiriötä aiheuttavista töistä on ilmoitettava etukäteen naapureille ja ne on pyrittävä tekemään arkisin ennen klo 20.00. Lauantaisin työskentely on lopetettava kello 16.00 mennessä. Pyhäpäivisin äänekkäät remonttityöt on kielletty. Jos iltaisin ja lauantaisin tehtävä remontti jatkuu kovin pitkään, on suotavaa keskustella asiasta naapureiden kanssa.

 

Muuttoilmoitus

Yhtiön sisäisen hallinnon hoitamiseksi huoneistoon muutosta ja poismuutosta on aina ilmoitettava isännöitsijälle. Muuttoilmoituksen tehtyään saa nimen oveen, voi varata saunavuoron ja pysäköintipaikan.

 

Tomuttaminen ja tuulettaminen

Mattojen ja vuodevaatteiden tomuttaminen on sallittu vain tähän tarkoitukseen varatuilla parvekkeilla tai alueilla ja vain ilmoitettuina aikoina. Pito- ja liinavaatteiden puistelu ja tuulettaminen sekä pikkupyykin kuivattaminen on sallittu huoneistoparvekkeilla vain kaiteiden sisäpuolella. Mattotelineiden käyttö on kielletty pyhäpäivinä.

Ilmarinkatu 37, 39, 41, 43 ja 45 tomuttaminen tapahtuu tuuletusparvekkeilla. Liinavaatteiden tuuletusvuoro on tiistaisin ja torstaisin kello 15.00 – 19.00 sekä lauantaisin kello 08.00 – 12.00 ja mattojen tomuttaminen on sallittu maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 15.00 – 19.00 sekä lauantaisin kello 12.00 – 16.00. Litukankadun taloissa ja Ilmarinkatu 47:ssä mattojen, pito- ja liinavaatteiden tuulettaminen on sallittu huoneistoparvekkeilla keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 15.00 – 19.00.

 

Lemmikkieläimet

Huoneiston ulkopuolella lemmikkieläimet on pidettävä kytkettynä. Ne eivät saa häiritä talon asukkaita eivätkä muita talossa liikkuvia, eivätkä liata rakennuksia ja pihamaata. Eläinten ulkoiluttaminen lasten leikkialueilla on kielletty.

 

Sääntöjen rikkominen

Järjestyssääntöjen rikkominen saattaa aiheuttaa vahingonkorvausvelvollisuuden, huoneiston haltuunoton tai vuokrasopimuksen purkamisen.

Asukkaiden viihtyvyys perustuu siihen, että kukin noudattaa näitä sääntöjä ja hyviä tapoja. Hallitus toivoo jokaiselta omakohtaista vastuuta hyvän ilmapiirin säilymiseksi talossa.

 

Asunto Oy Koskentie, hallitus 22.11.2007

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]